Evaluarea proiectelor finantate din Fonduri Europene

          

Evaluarea proiectelor finantate din Fonduri Europene

Compania noastra ofera consultanta pentru evaluarea EX-ANTE cat si EX-POST a proiectelor finantate din Fonduri Europene.

Evaluarea EX-ANTE

Evaluarea EX-ANTE este acel tip de evaluare care se produce inaintea inceperii proiectului Dumneavoastra.

Evaluarea proiectelor depuse in cadrul cererilor de propuneri de proiecte, este organizata pe baza unui set de reguli cuprinse in indrumare de evaluare si prestabilite in cadrul exercitiilor de finantare.

Merlin Business Consulting ofera servicii de evaluare EX-ANTE dupa regulile stabilite de regula in Ghidurile Solicitantilor si documentele ce vin in completarea acestora.

Evaluarea EX-POST

Acest tip de evaluare a proiectului se concentreaza pe un singur proiect definit printr-un set legat de activitati pe o anumita perioada de timp.

Evaluarea furnizeaza informatii pentru imbunatatirea proiectului care se dezvolta si progreseaza. Informatiile sunt colectate pentru a se putea stabili daca el se desfasoara asa cum a fost planificat, daca isi atinge scopurile si obiectivele declarate in conformitate cu limita de timp propusa.

Constatarile evaluarii sunt folosite si pentru a se stabili daca proiectul trebuie sa continue asa cum se desfasoara acum sau daca sunt necesare modificari.

In Evaluarea EX-POST, proiectarea evaluarii si strangerea datelor incep atunci cand incepe si proiectul. Colectarea datelor se face conform unei scheme stabilite (de exemplu, la fiecare 6 luni, o data pe an etc.) si ofera informatii pentru a sprijini continuarea recomandarilor, modificarea si/sau anularea unor activitati si strategii ale proiectului. Adesea, dar nu intotdeauna, Evaluatorul de Proiect este un membru al personalului de proiect.